Hvordan Bade Ilderen Din

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bade Ilderen Din
Hvordan Bade Ilderen Din

Video: Hvordan Bade Ilderen Din

Video: Hvordan Bade Ilderen Din
Video: БЛЮДО ПОКОРИВШЕЕ НЕ ОДНО ЖЕНСКОЕ СЕРДЦЕ! Рецепт от СЕРГО ПУДРА! Шашлыки и Хашлама 2024, Kan
Anonim

Et nytt kjæledyr har dukket opp i huset ditt - en ilder. Med riktig oppvekst og omsorg vil ilderen komme godt overens med alle husstandsmedlemmer, mens de ikke glemmer å beskytte eierens territorium mot ubudne gjester: mus og rotter. Men hvordan forløse dette lille, men rovdyret, om enn tammet av mennesket?

Hvordan bade ilderen din
Hvordan bade ilderen din

Bruksanvisning

Trinn 1

Kjøp en spesiell ildersjampo. Velg mellom den naturbaserte sjampoen som presenteres i veterinærbutikken, som vil forbedre tilstanden til dyrets pels og beskytte den mot de negative effektene av det ytre miljøet.

ilder agn
ilder agn

Steg 2

Bade ilderen din ikke mer enn en gang i måneden for ikke å forstyrre regenereringen av det naturlige beskyttende smøremidlet som regulerer tilstanden til dyrets pels og hud. I noen tilfeller (spesielt med rakitt), må valper bli badet hver dag, men bare etter å ha konsultert en erfaren veterinær. Forsikre deg om at temperaturen på vannet du skal bade dyret i ikke er høyere enn 37-38 ° C.

Hvordan velge en kjæledyrferre når du kjøper
Hvordan velge en kjæledyrferre når du kjøper

Trinn 3

Bestem hvor du vil bade ham: i et basseng eller i et badekar. Noen ildere som nysgjerrig utforsker tarmene til en bøtte med vann mens du våtrengjør, kan skade deg og deg selv ved synet av et basseng. Andre sjustrikker, som du bestemte deg for å "skylle" i badekaret, kan umiddelbart begynne å late som om de drukner eller flykte voldsomt, og forårsaker både seg selv og eieren uutholdelige psykiske og fysiske lidelser. Forbered derfor ilderen din for den første vannbehandlingen i hans liv.

hvordan vaske en ilder
hvordan vaske en ilder

Trinn 4

Hvis du vil bade dyret i et basseng, kan du "introdusere" det for det fremtidige stedet for ablusjon. Legg ilderen i en tom bolle, la den leke en stund, tilsett deretter litt lunkent vann og legg favorittleksene i den. Gi ham en givende godbit.

velg en ilder
velg en ilder

Trinn 5

Hvis du planlegger å ordne vannprosedyrer i badekaret, legg dyret der, legg leker ved siden av det, og hell deretter litt vann, juster justeringstrykket for ikke å skremme dyret bort med støy. Gi valpen en godbit. På forhånd bygger du en "øy" med ting eller leker i badekaret slik at dyret kan hvile hvis det vil svømme etter bading. Hell vann i badekaret omtrent 2-3 ganger dyrets høyde.

hva man skal kalle en ilder
hva man skal kalle en ilder

Trinn 6

Klargjør et stort frottéhåndkle eller laken, sørg for at sjampoen alltid er tilgjengelig.

Trinn 7

Fukt pelsen på ilderen med vann og påfør deretter sjampoen. Hvis dyret oppfører seg rolig, masser bena, halen, ryggen, brystet, magen. Skyll sjampoen forsiktig av og pass på at såpevann ikke kommer inn i dyrets øyne, ører og munn. Ikke leng bading, uavhengig av om du holder ilderen, eller hviler med bakbena mot bunnen av karet eller bassenget. Du blir kanskje ikke lei av å holde den, men ilderen kan bli lei av å gripe, om enn omtenksom, men sterke hender. Men hvis han plutselig vil svømme, la ham gjøre det.

Trinn 8

Tørk ilderen godt etter bading. Plasser dyret i "huset" (eske eller bur) etter å ha lagt noen tørre håndklær der. Forsikre deg om at ilderen ikke hopper ut og fortsett prosessen med å tørke pelsen i et støvete hjørne. Ikke glem at det er kontraindisert for et vått dyr å være i trekk.

Anbefalt: