Hvordan Holde En Akvariesnegl

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Holde En Akvariesnegl
Hvordan Holde En Akvariesnegl

Video: Hvordan Holde En Akvariesnegl

Video: Hvordan Holde En Akvariesnegl
Video: Hvordan å holde deg selv og andre friske 2024, Kan
Anonim

Mange arter av snegler som lever i naturen kan også avles i ditt akvarium. Faktum er at de foretrekker rennende vann fremfor stående vann. Med riktig pleie kan flere medlemmer av eplesneglefamilien eller ampullaria dyrkes i et akvarium hjemme.

Hvordan holde en akvariesnegl
Hvordan holde en akvariesnegl

Bruksanvisning

Trinn 1

Typer ampullaria er preget av formen på skallet, størrelse, avstand mellom munnen og spolene, og formen på spolene. Men dette bør gjøres av en erfaren akvarieeier, ikke en nybegynner. Det er nesten umulig å bestemme typen snegl etter skallets farge, siden noen arter har flere farger. Ofte kan selv oppdrettere ikke engang indikere kjønnet på ampullaria før den begynner å legge egg.

Steg 2

I følge informasjonen som er publisert på nettstedet "Our Aquarium", kan ampullaria oppbevares i et vanlig akvarium med fisk. Snegler, så lenge de ikke er en art som lever av skalldyr, vil ikke skade dem. Ampullaria elsker akvarieflora, men de er ikke i stand til å ødelegge den helt.

for snegler i akvariet
for snegler i akvariet

Trinn 3

Hold akvariet under et lokk, da snegler kan "rømme" fra det. Men lukk aldri beholderen tett, da ampullaria trenger å puste. For normalt liv vil 10 liter vann være nok for hver snegl. Ikke hell vann til randen, la det være 10 cm plass for sneglen å ha hvor den skal legge egg.

hvordan holde en snegl
hvordan holde en snegl

Trinn 4

Vannet i akvariet skal ikke være for mykt. Ellers vil ampullaria ikke ha noe å styrke skallet med. Vær oppmerksom på ph-nivået, det skal ikke gå under 7. Fyll kalsium i vannet ved å tilsette knust marmor eller kalkstein. De selges i hvilken som helst dyrebutikk.

hvordan man kaller en snegl
hvordan man kaller en snegl

Trinn 5

Overvåk temperaturen på vannet i akvariet. Det skal være minst +18, men ikke høyere enn +28 grader. Jo kjøligere vannet er, desto lavere er ampullaria-aktiviteten. For varmt vann fremmer hyppig gyting, men reduserer sneglens levetid fra 4 år til 1 år.

Har jeg en disposisjon for supermakter
Har jeg en disposisjon for supermakter

Trinn 6

Akvariesnegler spiser ikke fast mat: hermetisert spinat, revet grønnsaker (agurk, gulrøtter), fiskemat osv. Ikke for mye ampullaria, ellers risikerer du å tette vannet med råtnende matrester.

Anbefalt: