Hva Er Levetiden Til En Husdyr

Innholdsfortegnelse:

Hva Er Levetiden Til En Husdyr
Hva Er Levetiden Til En Husdyr

Video: Hva Er Levetiden Til En Husdyr

Video: Hva Er Levetiden Til En Husdyr
Video: Farger Håret og Pippi Møter Familien Sin! // Vlogg 2024, Kan
Anonim

Etter å ha bestemt seg for å skaffe seg en hund, håper folk at den firbente følgesvennen vil være med dem, om ikke resten av livet, så i det minste for det meste. Angstig å legge merke til de første tegnene på aldring av kjæledyret, lurer eieren på hvor lenge en hengiven venn vil glede ham med selskapet sitt i lang tid. Slik at kjæledyrets korte alder ikke kommer som en overraskelse, selv når du velger en valp, bør du tenke på hvor lenge representanter for rasen du liker i gjennomsnitt og hvordan du kan påvirke hundens levealder.

Hva er levetiden til en husdyr
Hva er levetiden til en husdyr

Bruksanvisning

Trinn 1

Levealderen til hunder av store raser er kort - hjertet slites raskere, belastningen på leddene er høyere. Store danskere og Bordeaux hunder, irske ulvehunder, mastiffer, lever i gjennomsnitt ikke mer enn 7-8 år, Newfoundlands og St. Bernards, med sjeldne unntak, lever opp til 9 år.

hvordan man behandler en hund
hvordan man behandler en hund

Steg 2

Det er et visst mønster mellom hundens størrelse og levetiden - for eksempel hvis en tysk hyrde eller Doberman blir veldig gammel i en alder av 10 år, er en liten pekingese eller Shih Tzu i denne alderen fortsatt sterk og full av kraft. Langlever er oftest funnet blant representanter for slike raser som Chihuahua, lapdog, toy terrier, Yorkshire terrier - disse miniatyrhundene lever opp til 15 og til og med opp til 20 år.

hvordan man behandler en valp
hvordan man behandler en valp

Trinn 3

Mestizos og mongrel hunder lever lenger enn de med imponerende stamtavler - selvfølgelig, hvis du gir dem gunstige forhold. Blant løshunder kan ikke langlever bli funnet - gatens tøffe forhold, skader og sykdommer tillater ikke at de lever mer enn 5-8 år. Imidlertid kan en mongrel som falt i gode hender i en tidlig alder glede kjærlige eiere på 12-13 år og mer, siden den sterke immuniteten til mongrel hunder og fraværet av genetisk bestemte sykdommer i dem bidrar til en høyere forventet levealder.

hva skal jeg gjøre hvis gjeteren biter hunden ved åskammen
hva skal jeg gjøre hvis gjeteren biter hunden ved åskammen

Trinn 4

Hundens alder bestemmes ikke bare av rasen. Forholdene der dyret holdes er veldig viktige. Forutsetningene for helse og lang levetid er et balansert kosthold, rimelig trening, ikke stress og god behandling. Hundens helse krever oppmerksomhet ikke bare i tidlig alder - med de første tegn på aldring, trenger kjæledyret ditt spesiell pleie. Selv i alderdommen kan en hund være ganske sprek og munter, og hvis den blir tatt godt vare på, kan du forlenge aktivitetsperioden med et år eller to.

hvordan forlenge livet til en hund
hvordan forlenge livet til en hund

Trinn 5

Den korte forventede levetiden til representanter for noen raser er forklart av genetiske sykdommer - renrasede Rottweilers og Bernese Mountain Dogs, for eksempel, er utsatt for kreft, og dachshunds lider av leddsykdommer. Derfor bør eiere som ønsker å forlenge kjæledyrets levetid være mer oppmerksomme på ham og kontakte veterinæren så snart hunden har helseproblemer.

Anbefalt: