Hvordan Mate En Chihuahua

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Mate En Chihuahua
Hvordan Mate En Chihuahua

Video: Hvordan Mate En Chihuahua

Video: Hvordan Mate En Chihuahua
Video: New! Teacup chihuahua mating part 2 2024, Kan
Anonim

Chihuahua, som enhver hund, er et kjøtteter. Men dette betyr ikke at du bare trenger å mate henne med kjøtt. Selv i naturen supplerer mange rovdyr gjerne kjøttdietten med frukt, bær og annen vegetabilsk mat.

chihuahua mat
chihuahua mat

Hva skal være maten til en Chihuahua

For at Chihuahua-kroppen skal bli vant til dietten, må du mate hunden samtidig. Dette bidrar til at fordøyelsessystemet fungerer riktig. En voksen hund bør mates to ganger om dagen, morgen og kveld. Det anbefales ikke å mate kjæledyret ditt om natten. Bedre å gi mat hver tolvte time. For eksempel frokost klokka 8.00 og middag klokka 20.00. Eldre hunder kan mates en gang om dagen.

For å beregne mengden mat, gjelder regelen - 50-80 g mat per 1 kg av hundens vekt. Du kan mate Chihuahua med både tilberedt hundemat og naturlig mat. Ferdige fôr er mer praktiske, siden deres sammensetning er utviklet med tanke på alle behovene til dyrets kropp. Men til tross for alle fordelene med butikkmat, velger mange eiere å mate hundene sine med naturlig mat.

Hva kan du mate en Chihuahua

Grunnlaget for dietten til Chihuahua bør være animalsk protein (dette er omtrent to tredjedeler av dietten). Proteiner finnes i fjærfe, storfekjøtt, fisk, meieriprodukter, egg, etc. Før du gir kjæledyret ditt biff eller kalvekjøtt, må det skoldes med kokende vann. Fjærkre og fiskekjøtt må kokes og rengjøres for skinn og bein. Kylling og egg kan gis til Chihuahua ikke mer enn en gang i uken, og fisk ikke mer enn to ganger.

Det er nyttig å legge melkeprodukter til hundens diett. De inneholder kalsium, jod og kalium - stoffer som er nødvendige for kroppen til Chihuahua. Men melk skal ikke gis i sin rene form; den fordøyes ikke hos de fleste voksne hunder. I stedet for melk, vennligst kjæledyret ditt med kefir, rømme eller fettfattig cottage cheese. Du kan også gi ost og yoghurt.

Fra mat av vegetabilsk opprinnelse, bør grønnsaker og frokostblandinger være tilstede i Chihuahuas diett. Fra frokostblandinger må du lage grøt (ris, bokhvete, mais). Kjøtt tilsettes den ferdige grøten og helles på toppen med en liten mengde olivenolje eller solsikkeolje.

Fra grønnsaker er tomater, agurker, courgetter egnet for å mate en hund. Gulrøtter er veldig nyttige. Grønnsaker må kokes eller raspes.

Hva du ikke kan mate en Chihuahua

Chihuahuas er kontraindisert i følgende matvarer:

• elv eller fet fisk (du kan bare mate sjøfisk, men ikke pollock);

• svinekjøtt;

• røyk- og pølseprodukter;

• hermetisert fisk og kjøttprodukter beregnet på mennesker;

• salt, søt, krydret, sur;

• stekt og fet;

• nøtter, kål, belgfrukter, paprika.

Chihuahua-mat skal ikke være for kaldt eller for varmt. Om nødvendig må den avkjøles eller varmes opp til romtemperatur.

Anbefalt: