Hvordan Heve Vaktel

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Heve Vaktel
Hvordan Heve Vaktel

Video: Hvordan Heve Vaktel

Video: Hvordan Heve Vaktel
Video: Smålands mest bortskämda vaktlar *Småland's(Swedish province) most spoiled quail*Quail Setup* 2024, April
Anonim

Å heve vaktler er ikke vanskeligere og tidkrevende enn å avle noe annet fjærfe. I tillegg er de raskt voksende og svært produktive. Det er mulig å ha vaktler i små mengder, selv i en byleilighet.

Hvordan heve vaktel
Hvordan heve vaktel

Det er nødvendig

  • - små husholdningsinkubatorer;
  • - papp eller kryssfinerboks, fuglebur eller terrarium kan være;
  • - Nett;
  • - rent papir;
  • - varmeapparat;
  • - fôr til ungdyr.

Bruksanvisning

Trinn 1

Kjøp eller lag en husholdningsinkubator i liten størrelse. Unge dyr på gårder fjernes ved kunstig inkubasjon, siden tamme vaktler har mistet inkubasjonsinstinktet. Produserte enheter er vanligvis for store for behovene til hobbyoppdrettere. En hjemmelaget inkubator er å foretrekke i dette tilfellet. Det er ikke vanskelig å klare det. For dette formålet er en pappemballasje, en gammel bikube eller et unødvendig tilfelle av et ødelagt kjøleskap egnet. Det er mange design av hjemmelagde inkubatorer. Å finne dem er enkelt nok.

Steg 2

Plasser de nylig klekkede vaktlene i en klar papp- eller kryssfinérkasse. For en liten kull på 20-30 hoder er en vanlig pakke ganske egnet. For 100 vaktler skal dimensjonene være minst 30x30cm. Linje kassene med rent papir. På toppen av det, fest et maske med en maskestørrelse på 5x5mm. Dette vil forhindre "splitting" - beina beveger seg rundt i de nylig klekkede kyllingene. Bytt papir når det blir skittent. Små fuglebur eller terrarier kan også brukes.

Trinn 3

Sørg for at temperaturen opprettholdes da ungene er veldig følsomme for temperaturendringer. Rommet skal være tørt og varmt - 27-28 grader. Bruk varme opp til syv dager. For å gjøre dette, del buret med en nettpartisjon. I den ene halvdelen installerer du varmeelementer fra inkubatorer eller lamper med reflektorer. Temperaturen under varmeren skal være 35-36 grader. Sørg for frisk luft, som imidlertid ikke bør ledsages av trekk.

Trinn 4

Vaktler begynner å mates fra de aller første timene i livet. Siden de vokser veldig raskt, trenger de fôr med høyt innhold av vitaminer, mineraler og protein. Fôr kyllingene cottage cheese drysset med brødsmuler, hakkede egg, hakkede urter, fôr til de unge.

Trinn 5

Vær oppmerksom på belysningen. De første 7 dagene skal det være døgnet rundt. Deretter reduseres den ukentlig med 3 timer, og når den er halvannen måned, blir den bragt til 12 timer om dagen.

Trinn 6

Hvis du ikke ønsker å drive med vaktelavl med egne hender, kjøp ungdyr fra en gård. Velg mobile, faststående kyllinger for oppdrett. Forbered papp- eller kryssfinerbokser for frakt. Lag ventilasjonshull i dem. Du kan transportere 80-100 vaktler i hver boks.

Anbefalt: