Hvordan Stoppe Valpen Din Fra å Hoppe

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Stoppe Valpen Din Fra å Hoppe
Hvordan Stoppe Valpen Din Fra å Hoppe

Video: Hvordan Stoppe Valpen Din Fra å Hoppe

Video: Hvordan Stoppe Valpen Din Fra å Hoppe
Video: Hunden hopper op - sådan stopper du det. 2024, April
Anonim

Valpes spontanitet og sosialitet berører alle. Så hyggelig det er når hunden hopper lykkelig rundt og ønsker husstanden velkommen! Imidlertid vokser babyen raskt, og valpens vaner hos en voksen hund begynner å irritere både eierne og de rundt dem. Skitne poter, revne ting, skremte barn - alt dette kan bli et stort problem. Hvordan være? Tidlig og systematisk å avvenne valpen fra vanen å hoppe på og rundt andre.

Hvordan stoppe valpen din fra å hoppe
Hvordan stoppe valpen din fra å hoppe

Bruksanvisning

Trinn 1

Valpen hopper ut av overflødig glede og lyst til å berøre en person. Ofte oppmuntrer eieren selv denne dårlige vanen, spesielt lener seg mot babyen og gleder seg når han slikker ansiktet. Hunden tar denne gleden for godkjenning, så vanen forsterkes.

hvordan avvenne en hund som hopper på folk
hvordan avvenne en hund som hopper på folk

Steg 2

For å kvitte hunden med en dårlig vane, og deg selv fra bortskjemte klær, avvenne valpen stivt fra denne hilsenen. Det er best å lære ham "sitte" -kommandoen så tidlig som mulig. Så snart valpen løper til deg, fortell ham "Sit"! Så snart hunden adlyder, belønn ham med en godbit.

avvenne ilderen fra dårlige vaner
avvenne ilderen fra dårlige vaner

Trinn 3

Hvis valpen hopper og ønsker eieren som har kommet inn i skrapet velkommen, prøv å ikke provosere ham. Ikke ring eller kjæledyr hunden når du kommer inn i leiligheten. Ignorer ham, gi valpen tid til å roe seg ned. Da kan du ringe hunden og snakke med den. Kjæledyret ditt bør forstå at høye hilsener ikke oppfordres, men eieren er ikke i det hele tatt imot å leke med ham.

hvordan avvenne en hund fra dårlige vaner
hvordan avvenne en hund fra dårlige vaner

Trinn 4

Ikke rop på eller slå på valpen din. Å oppdra en redd hund er ikke ditt mål. Det er ikke nødvendig å skjelte hunden ordrett, og gjenta kallenavnet. Ikke overvurder intelligensen til kjæledyret ditt - han vil ganske enkelt ikke forstå lange monologer. Men korte forståelige kommandoer, intonasjon og ansiktsuttrykk "leser" veldig raskt.

hvis hunden spiser avføring
hvis hunden spiser avføring

Trinn 5

Noen hunder kan ha nytte av mild fysisk stimulering. Når valpen hopper på deg, ta tak i frontpotene og legg dem på gulvet. Fortell hunden "Fu" med streng stemme. Hvis hunden adlød, behandle ham med en godbit. Hvis han fortsetter å sprette rundt, gjenta teknikken.

hvordan du kan stoppe en hund fra å angripe katter
hvordan du kan stoppe en hund fra å angripe katter

Trinn 6

Imidlertid er det dyr som ikke er pacifisert av berøring og til og med hard innflytelse, men tvert imot provoserer. De begynner å hoppe enda mer voldsomt, og forsterker sine handlinger ved å bjeffe. Slike valper må oppdrages stivere. Ikke la dem slikke ansiktet, rose og snakke med hunden bare når de er rolige. Ignorer hopping og bjeffing. Valpen vil raskt forstå at hopping og støy ikke oppnår verken oppmuntring eller underholdning, og vil bli tvunget til å oppføre seg mer tilbakeholden.

Trinn 7

Hvis valpen din hopper på fremmede, ikke prøv å tulle med situasjonen. Husk at forbipasserende kan være redd for hunder, selv de minste. Derfor, i den innledende fasen av treningen, når du ennå ikke er sikker på at kjæledyret har mestret kommandoene, må du bare frigjøre det fra båndet på øde steder eller på en spesiell hundelekeplass.

Trinn 8

Hvis valpen din ikke overholder kommandoer, se en profesjonell hundefører. Du vil bli tilbudt å ta et generelt kurs med kjæledyret ditt. Det vil ta litt tid og krefter, men til slutt vil du ende opp med en lydig og perfekt oppdraget hund.

Anbefalt: