Katteraser: Burmesisk

Innholdsfortegnelse:

Katteraser: Burmesisk
Katteraser: Burmesisk

Video: Katteraser: Burmesisk

Video: Katteraser: Burmesisk
Video: Birman Cats - Are Birman cats friendly? - Questions & Answers 2024, April
Anonim

Den burmesiske katten, eller den hellige Burma, er en fargepunkt semi-langhåret katterase som ifølge legenden kommer fra Burma. Ikke forveksle burmesere med korthårske burmesere. Hellig Burma kan gjenkjennes av sin uvanlige farge, kalt burmesisk med navnet på rasen. Med pelsens fargepunktfarge er den hellige Burma preget av tilstedeværelsen av hvite "hansker" og "tøfler" på potene.

Katteraser: burmesisk
Katteraser: burmesisk

Utseende

Sacred Burma er av middels størrelse, lite hode, ben med karakteristiske "hansker" og "tøfler". Vekten av kvinner av denne rasen varierer i gjennomsnitt mellom 3, 5 og 4 kg, og hannene når 8 kg. I andre raser kan "hanskene" på potene være ujevne, men dette gjelder ikke den burmesiske katten. Jo mer jevn farge, jo bedre.

Ull og farge

Hos langhårede burmesiske katter er det bare en type farger - det såkalte fargepunktet. Imidlertid er det et stort utvalg av farger. Det er blå, lilla, rød, krem, sjokolade og mange andre. Kattunger fra det hellige Burma blir forresten født helt hvite, og senere begynner de å bli mørkere.

Karakter

Representanter for den burmesiske rasen er omgjengelig, kjærlig. De er også lydige, milde, rolige, intelligente. Disse kattene er heller ikke berøvet. Burmesiske kvinner gir eierne deres kjærlighet og kjærlighet og trenger en gjensidig kjærlighet. Disse kattene tar imot gjester uten frykt, dessuten selv med nysgjerrighet, sirkler rundt og ser på nykommere. Den hellige Burma er ikke veldig mobil, foretrekker å sitte et sted i sofaen eller på fanget til eieren. Imidlertid, hvis katten er i humør, kan hun spille, for eksempel, løpe etter et raslende godteripapir på en snor. Katter av denne rasen gir sjelden en stemme, og mjauene deres ligner mer på duer.

Anbefalt: